citrix-reciever-logo-132x54

Toegang tot apps en desktops vanaf elk device

Citrix Receiver is een eenvoudig te installeren softwareclient die toegang biedt tot uw XenDesktop- en XenApp-omgevingen. Met deze gratis download krijgt u makkelijk en veilig toegang tot uw applicaties, desktops en gegevens vanaf elk device, inclusief smartphones, tablets, pc's en Macs.

Citrix licentieovereenkomst

Ik ga akkoord met de voorwaarden van de Citrix-licentieovereenkomst

Over het installeren van Citrix Receiver

Waar kan ik Citrix Receiver downloaden voor andere platforms of devices?

U kunt een versie van Receiver downloaden door in dit overzicht het gewenste platform of device te selecteren.

Android (3.7.3)

BlackBerry 10 (2.0)

Chrome OS (1.8)

iOS (6.1)

Linux (13.2.1)

Mac (12)

Hoe installeer ik Receiver?

Het is eenvoudig. Klik voor een stap-voor-stap uitleg over het device of het besturingssysteem dat u gebruikt. U moet de door uw systeembeheerder of IT-helpdesk verstrekte informatie instellen om de installatieprocedure te voltooien.

Het is eenvoudig. Volg de stappen voor het apparaat en operationele systeem dat u gebruikt.

Hoe kan ik ondersteuning krijgen bij het installeren of het gebruik van Receiver?

Citrix Receiver vereist dat de back-endinfrastructuur juist is geconfigureerd voordat u het gaat gebruiken. We adviseren u contact op te nemen met uw systeembeheerder of IT-helpdesk. Zij beschikken over de vereiste installatie-informatie die nodig is om uw problemen op te lossen.

Werkt Receiver 12.0 voor Mac op mijn besturingssysteem?

Citrix Receiver voor Mac ondersteunt op dit moment de volgende besturingssystemen:

  • Mac OS X 10.10
  • Mac OS X 10.9
  • Mac OS X 10.8

Merk op dat Mac OS X 10.7 niet langer wordt ondersteund. Kijk op deze pagina voor de volledige systeemeisen voor Receiver voor Mac 12.0. Ga naar de CitrixDownloads-website voor eerdere versies van Receiver.

Ik ben op zoek naar de ICA Client. Is dat hetzelfde als Receiver?

ICA is een extensie van het configuratiebestand dat Receiver gebruikt om verbinding te maken met een applicatie of desktop, aangeboden door een Citrix-oplossing. De ICA Client is de naam voor een eerdere versie van Receiver. U gebruikt Receiver voor het centraal configureren, beheren en updaten van technologie zoals ICA, die is geïnstalleerd op het device.

Ik heb al een versie van Receiver geïnstalleerd. Moet ik eerdere versies verwijderen?

Receiver vervangt automatisch de meeste oudere versies van Receiver en de Citrix online plug-ins, maar sommige versies moeten handmatig worden verwijderd voordat u de meest recente versie van Receiver kunt installeren.  In dat geval zal Receiver u vragen eerdere versies handmatig van uw apparaat te verwijderen.

Hoe gebruik ik Receiver nadat ik deze heb geïnstalleerd?

In veel gevallen moet u een specifieke URL in uw browser openen voor authenticatie en vervolgens kunt u applicaties en virtuele desktops gebruiken. Soms is het nodig om uw account te configureren door het invoeren van uw e-mail of een server-adres. Hiermee vindt authenticatie plaat met Receiver, waarna u applicaties en virtuele desktops kunt gebruiken.  Vraag uw systeembeheerder naar de exacte stappen die voor uw situatie gelden.

Waar vind ik eerdere versies van Receiver?

U kunt eerdere versies van Receiver vinden op de Citrix Downloads-website. Raadpleeg uw systeembeheerder dat u een eerdere versie van Receiver nodig hebt, voordat u verder gaat met de installatie. Download actuele versies van Receiver via de bovenstaande links.

Google Chrome vraagt me elke keer wanneer ik mijn apps gebruik om Citrix Receiver te downloaden en installeren. Wat gebeurt er?

Citrix beveelt aan om over te stappen naar de nieuwste versie van Receiver voor Windows, Mac en StoreFront 3.0 om dit probleem op te lossen. Het probleem is dat de standaardinstellingen in Google Chrome sinds april 2015 zijn gewijzigd. Ga naar deze blog voor een tijdelijke oplossing totdat u overstapt naar StoreFront 3.0 en de nieuwste Receivers om Receiver te blijven gebruiken in combinatie met Chrome. Citrix Receiver werkt nog steeds als voorheen met vele andere browsers, zoals Internet Explorer, Firefox, en Safari.

Ik ben een systeembeheerder. Waar vind ik ondersteuning?

Hulpmiddelen voor systeembeheerders zijn beschikbaar op de Citrix Support-website. Klanten met een actief onderhoudscontract kunnen ook een support-call openen via Citrix Support.

Ik ben een systeembeheerder. Hoe upgrade ik mijn gebruikers van Receiver 3.4 naar Receiver 4.3.100 voor Windows met behoud van app-shortcuts?

U kunt nu Receiver voor Windows configureren in 'shortcut only'-modus. Dit geeft uw gebruikers een naadloze werkplek-ervaring met direct toegang tot een aantal toepassingen op consistente wijze. Specifieke toepassingen en snelkoppelingen worden automatisch direct in het Start-menu of op de werkplek zelf geplaatst. Dit is de ervaring die Receiver 3.4 Enterprise voor Windows biedt en nu ook bij Receiver 4.3.100 en nieuwer. Bekijk deze Upgrade Gids voor stapsgewijze instructies over het uitvoeren van de script-gestuurde upgrade voor al uw gebruikers. U vindt meer informatie in de blog Spring Forward

 
© 1999-2015 Citrix Systems, Inc. Alle rechten voorbehouden
Citrix.nl | Gebruiksvoorwaarden | Privacy | Governance | Login medewerkers