Beheer van identity en access voor alle applicaties

Een betere gebruikerservaring met één toegangspunt voor SaaS-, web- en virtuele apps

Medewerkers krijgen bij hun werk te maken met steeds meer applicaties (SaaS, web, virtueel) en de IT-afdeling moet alles maar in goede banen zien te leiden. IT-afdelingen hebben vaak geen goede oplossing om de applicatietoegang te beheren of ze hebben geen flauw idee van de SaaS-apps die andere afdelingen in de organisatie gebruiken. Op het moment dat vertrouwelijke data van de organisatie wordt gebruikt in dergelijke apps, is het compliance-risico enorm groot.

En niet alleen is er een probleem met de security, ook de productiviteit van de gebruikers laat te wensen over: mensen moeten immers meermaals inloggen voordat ze al hun apps kunnen gebruiken. Als mensen veel verschillende wachtwoorden moeten onthouden, gaan ze er slordig mee om en wordt de gebruikerservaring minder goed. De hybride of multicloud-omgeving van vandaag vereist een centraal platform waarmee de IT-afdeling de security- en toegangsregels voor alle applicaties kan afdwingen.

Download de Citrix Mobility Kit

Aan mobiel werken zijn specifieke eisen verbonden. Zorg dat het IT beheer niet te complex wordt.

Lees hoe

Citrix Access Control, een component van Citrix Workspace, maakt naadloze single sign-on (SSO) mogelijk tot alle SaaS- en webapps, maar ook tot Citrix Virtual Apps and Desktops, met behulp van elke gewone browser. Op deze manier krijgen gebruikers onmiddellijk toegang tot al hun apps, data en bestanden vanaf elk device, ongeacht locatie en netwerk. In tegenstelling tot traditionele oplossingen voor SSO en toegangsbeheer biedt Citrix Workspace ook veilige toegang tot internet en kan de IT-afdeling policy’s implementeren die bepalen wat gebruikers wel en niet mogen doen op internet.

Citrix Workspace maakt ongeoorloofde toegang tot vertrouwelijke gegevens onmogelijk met meervoudige authenticatie voor iedereen (medewerkers, partners, klanten) die de apps van uw organisatie gebruikt. Om de security verder aan te scherpen kan Citrix Workspace worden aangeboden als cloudservice met tijdelijke, eenmalige wachtwoorden. Dit maakt het voor de IT-afdeling mogelijk om een sterke authenticatie te configureren zonder negatieve impact op de gebruikerservaring. Citrix Workspace maakt het verder mogelijk om uw bestaande Citrix Gateway appliance te gebruiken met RADIUS, om daarmee ondersteuning te hebben voor third-party authenticatieproviders zoals DUO, RSA en Symantec.

Citrix Workspace ondersteunt third-party identity providers en repositories zoals Active Directory, Azure Active Directory en Okta Universal Directory. Met Citrix technologie bent u niet verplicht om gebruikersaccounts en gebruikersgegevens te synchroniseren met opslaglocaties. U stelt uw investeringen veilig, kiest desgewenst voor een hybride aanpak en maakt uw IT-beheer daarmee veel eenvoudiger.

Als u momenteel een Citrix Gateway appliance gebruikt, kunt u uw bestaande configuratie blijven gebruiken en profiteren van de Citrix Workspace experience. U krijgt toegang tot de nieuwe gebruikersinterface en andere verbeteringen van Citrix Workspace, terwijl u uw on-premise infrastructuur gewoon blijft gebruiken.

Citrix-product

Citrix Workspace

  • Maakt naadloze single sign-on (SSO) mogelijk tot alle SaaS- en webapps, maar ook tot Citrix Virtual Apps and Desktops, met behulp van elke gewone browser.
  • Maakt ongeoorloofde toegang tot vertrouwelijke gegevens onmogelijk met meervoudige authenticatie voor medewerkers, partners en klanten.
  • Ondersteunt third-party identity providers en repositories zoals Active Directory, Azure Active Directory en Okta Universal Directory.

Bekijk Citrix Workspace in actie

Volg een live demo.