Gebruik van gegevens in de cloud, intern of beide

Mobility verandert de manier waarop mensen werken en de manier waarop organisaties omgaan met dataopslag. Voor grotere organisaties is een soepele toegang erg belangrijk. Mensen moeten altijd bij hun bestanden kunnen, vanaf elk device. Systeembeheerders hebben behoefte aan configureerbare opslagmogelijkheden: intern, in de cloud of met een hybride model, op maat van uw organisatie.

ShareFile StorageZone Connectors

Lees hoe

Citrix ShareFile biedt aanpasbare oplossingen voor elke (grote) organisatie. Opslag is mogelijk in de cloud of in het bestaande netwerk, maar een hybride model kan net zo goed. Verder biedt ShareFile toegang tot bestaande netwerkshares zonder dat u data hoeft te migreren. Bestanden in SharePoint, OneDrive for Business, ECM-systemen en andere documentsystemen zijn altijd snel en eenvoudig toegankelijk. Citrix StorageZone Connectors maken het voor organisaties mogelijk om bestanden te benaderen ongeacht waar die bestanden zijn opgeslagen.

Voor organisaties die meer flexibiliteit en een snelle set-up willen, heeft Citrix een cloudoplossing. Met Citrix ShareFile kunnen medewerkers gemakkelijk data delen, synchroniseren en opslaan in/via veilige opslag in de cloud. Het is een kosteneffectieve oplossing die naar behoefte kan meegroeien.

Om alle gegevens veilig te houden is opslag mogelijk op verschillende locaties wereldwijd, beheerd door Citrix. Omdat die gegevens op een groot aantal verschillende servers staan, zijn de bestanden altijd snel toegankelijk, ook tijdens onverwachte storingen of calamiteiten.

Organisaties kunnen, om verschillende redenen, hun eigen data intern willen houden. Dit kan door een zogeheten ShareFile StorageZone te creëren binnen het eigen datacenter van de organisatie. Een StorageZone is een feature van Citrix ShareFile die toegang op afstand mogelijk maakt voor gebruikers. Met zogeheten StorageZone Connectors is een verbinding naar andere applicaties mogelijk. Interne opslag is de ideale oplossing voor strikte datacompliance, aangezien de gebruikerstoegang hiermee wordt beperkt en bestanden veilig worden versleuteld.

Internationale organisaties hebben behoefte aan internationale schaalbaarheid en flexibiliteit. Hybride opslag is de veiligste oplossing. Als gegevens in het eigen datacenter van de organisatie worden geplaatst, voldoen deze bestanden aan de strengste voorschriften en is de security maximaal. De gebruiker kan kiezen welke bestanden hij of zij wil delen via een Citrix-clouddienst.

Het hybride model is het meest geschikt voor internationale organisaties die de cloud willen gebruiken om te besparen op opslag en onderhoud, en die tegelijk over eigen interne datacenters beschikken, bijvoorbeeld om bepaalde regiogebonden regels na te leven. Het is een kosteneffectieve oplossing, die bovendien uitgebreid aanpasbaar is.

Citrix-producten

ShareFile

  • Een ‘enterprise-ready’ oplossing met extra security ten opzichte van filesharingdiensten voor privégebruik. En toch met alle flexibiliteit om de mobiele gebruiker tevreden te stellen.
  • Bestaande netwerkshares zijn toegankelijk zonder dat u data hoeft te migreren. Daarmee zijn third-party documentbibliotheken zoals SharePoint snel en gemakkelijk beschikbaar.

Bekijk

Demo ShareFile StorageZones

Met StorageZones bepaalt u zelf waar uw gegevens worden opgeslagen.

Lees

Voor realtime mobiele toegang tot kritische gegevens

Lees de Solution Brief over ShareFile.  

Ontdek

Casestudy ShareFile StorageZones bij een klant

Ontdek hoe een verzekeraar zijn data in de hand houdt en beheert.

Volgende stap