Versnel en automatiseer uw cloudmigratie

Organisaties die migreren naar de cloud krijgen te maken met nieuwe patronen in hun netwerkverkeer, waar de traditionele WAN-architectuur niet altijd raad mee weet. Het is erg duur om uw cloudverkeer altijd via uw (soms verafgelegen) datacenter te laten lopen. De extra latency die dit veroorzaakt, kan slecht zijn voor de applicatieperformance en gebruikerservaring. Om de overhead van security in al uw vestigingen te vermijden, is een eenvoudiger en kosteneffectiever model vereist. Wat u nodig hebt, is een SD-WAN oplossing die latency en traffic congestion voorkomt met eenvoudiger beheer en intelligente routering op basis van policy’s.

Lees hoe

Om security te hebben met minder appliances in de vestiging zelf, kunt u gegevensbescherming toevoegen rond het overlaynetwerk met encryptie en een geïntegreerde multi-zone stateful firewall. Met de ingebouwde stateful firewall is Citrix SD-WAN in staat om applicaties te identificeren en policy’s toe te passen op elk virtueel routingdomein en per zone te beperken welke apps beschikbaar zijn. Deze branch firewall maakt een aparte edge firewall overbodig en maakt het mogelijk om van de verschillende vestigingen rechtstreeks naar internet te gaan (break-out).

Als veel van uw verkeer naar internet gaat, wilt u dit verkeer beveiligen zonder het via uw datacenter te laten lopen en zonder firewalls nodig te hebben in uw vestigingen. Citrix SD-WAN is in staat om het verkeer naar een next-gen firewallservice te sturen, zoals Palo Alto Networks of Zscaler. Deze gecentraliseerde aanpak resulteert in veilige verbindingen met geavanceerde detectie van gevaren en een betere gebruikerservaring in de vestiging bij gebruik van kritische SaaS-apps. Tegelijk gaan de kosten en complexiteit omlaag, aangezien er geen securityapparatuur meer nodig is in de vestigingen.

IT-organisaties hechten tegenwoordig veel belang aan betrouwbare en veilige verbindingen tussen de gebruiker en de plaats waar SaaS-applicaties zich bevinden. Citrix SD-WAN maakt het mogelijk om vertrouwd SaaS-verkeer rechtstreeks te verzenden via lokale internetverbindingen, terwijl al het overige verkeer eerst terug moet naar het datacenter. Citrix SD-WAN is in staat om meer dan 4.000 applicaties te identificeren en classificeren, voor snelle en veilige toegang tot de cloud, rechtstreeks vanuit de externe vestiging via lokale breedbandverbindingen.

Citrix ondersteunt de netwerkprincipes voor Microsoft Office 365. Citrix SD-WAN biedt betrouwbare verbindingen rechtstreeks vanuit uw externe vestigingen naar de dichtstbijzijnde Office 365 ‘front door’ op basis van gepubliceerde Office 365 endpoint URL’s en IP-adressen. Citrix SD-WAN biedt organisaties de mogelijkheid om een lokale break-out te doen van vertrouwd, latency-gevoelig Office 365-verkeer voor alle vestigingen tegelijk.

Voor klanten die Office 365 en Microsoft Azure gebruiken, kan Citrix SD-WAN de policyinstellingen voor Office 365 rechtstreeks ophalen uit Azure Virtual WAN, via de Microsoft REST API. Klantvoorkeuren voor Office 365-verkeerscategorieën worden gepusht naar de SD-WAN appliances in de diverse vestigingen. Citrix SD-WAN gebruikt deze policy’s om het verkeer lokaal uit te splitsen, om optimalisatie mogelijk te maken en om vervolgens een externe verbinding op te zetten naar de dichtstbijzijnde plaats waar Office 365 wordt aangeboden.

Meer informatie over Citrix SD-WAN voor Office 365

Citrix-product

Citrix SD-WAN

  • Behoud van verbindingen, zelfs bij meerdere storingen in het netwerk
  • Voorkom latency en traffic congestion met eenvoudiger beheer en intelligente routering op basis van policy’s.
  • Veilige lokale break-out met geavanceerde bescherming tegen gevaren

Volgende stap