Continuïteit en disaster recovery

Van natuurramp tot kleine storing, elk netwerk staat bloot aan bepaalde risico’s. Organisaties stellen plannen op om de continuïteit te waarborgen en disaster recovery te hebben, maar meestal zijn deze plannen gericht op bescherming van het datacenter. Waar u ook voor moet zorgen, is dat uw servers maximaal beschikbaar zijn en dat bedrijfskritische apps, data en samenwerkingstools toegankelijk blijven. Technologie voor toegang op afstand en WAN-technologie zijn cruciaal, want dit is de technologie die ervoor zorgt dat mensen tijdens een noodsituatie kunnen doorwerken.

Lees hoe

Op het moment dat een datacenter uitvalt, zorgt Citrix ADC ervoor dat het verkeer van de gebruikers automatisch wordt omgeleid naar een secundaire site, zonder enige onderbreking voor de gebruikers. Load balancing en global server load balancing voor verschillende datacenters zorgt voor een verdere optimalisatie van de servers, capaciteit en benutting. Citrix SD-WAN doet min of meer hetzelfde in het WAN: automatische omleiding van verkeer via verbindingen die wel beschikbaar zijn. In de praktijk gaat dit allemaal zo snel dat de gebruikers er nauwelijks iets van merken. Het IP-adres dat ze voor hun primaire toegang gebruiken, blijft onveranderd. Ze blijven dus gewoon op dezelfde manier en met dezelfde devices toegang krijgen tot hun apps en data.

Het is moeilijk om echt productief te zijn als je ineens allerlei andere tools moet gebruiken. Kies voor uw disaster recovery daarom voor een oplossing die uw mensen laat doorwerken op de manier die ze gewend zijn. Citrix Gateway zorgt ervoor dat gebruikers in een noodsituatie niet ineens een andere vorm van toegang hoeven te gebruiken. Gebruikers krijgen hun data en apps voorgeschoteld op de manier die ze gewend zijn, via de meest uiteenlopende verbindingen – LAN, WAN, breedband, satelliet, hotspot of mobiel. Ook voor de IT-afdeling verandert er niets als het gaat om security, controle, compliance en tracking.

Citrix SD-WAN appliances monitoren elke MPLS- en breedbandverbinding door alle datapakketjes een volgnummer te geven. Al na twee of drie ontbrekende pakketjes weet de ontvangende appliance dat een verbinding is uitgevallen. Dit maakt een nagenoeg onmiddellijke failover van het verkeer naar het volgende beste WAN-pad mogelijk. Gebruikers hoeven nooit opnieuw te starten, opnieuw verbinding te maken of opnieuw in te loggen bij een applicatie. De appliances detecteren ook meteen wanneer een verbinding weer online is en brengen het verkeer naadloos terug naar dat pad. De oplossingen van de concurrentie kunnen hier niet aan tippen.

Citrix-product

Citrix SD-WAN

  • Behoud van verbindingen, zelfs bij meerdere storingen in het netwerk
  • Dynamische omleiding van verkeer voor de hoogst mogelijke kwaliteit
  • Creatie van één logisch pad bestaande uit verschillende MPLS-, mobiele en breedbandverbindingen

Volgende stap