Single Sign-On voor VDI-, web-, cloud- en SaaS-applicaties

Eindgebruikers willen tegenwoordig snel bij hun web-, cloud- en SaaS-applicaties kunnen, ongeacht device en verbinding. Als het inloggen dan te lang duurt of te moeilijk is, zit dat de productiviteit sterk in de weg. Maar om data te beschermen is een veilige inlogprocedure iets wat absoluut niet achterwege kan blijven. Om zowel een optimale gebruikerservaring als maximale security en controle te hebben, moet de IT-afdeling Single Sign-On (SSO) mogelijk maken voor alle applicaties die de gebruikers nodig hebben, on-premise, in de cloud en aangeboden als SaaS. Het contextafhankelijk toegangsbeheer en de meervoudige authenticatie die daarbij mogelijk worden, staan garant voor productiviteit en end-to-end inzicht in het volledige applicatieverkeer.

Lees hoe

Citrix Gateway biedt een geconsolideerd, veilig front-end voor Single Sign-On over al uw enterprise-, web- en SaaS-apps heen, met ondersteuning voor SAML en OAuth, wat de hele ervaring voor de eindgebruikers sterk vereenvoudigt en verbetert.

Citrix Gateway ondersteunt industry-standard mechanismen, zoals RADIUS, Kerberos, KCD, Diameter, LDAP, Active Directory en TACACS.  

Citrix Gateway gebruikt uw bestaande infrastructuur om SSO mogelijk te maken voor de desbetreffende applicaties. Daarbij kunnen meerdere identiteitssystemen worden overkoepeld, zodat u nieuwe klanten en partners optimaal kunt ondersteunen, en fusies en overnames snel in goede banen kunt leiden.

Citrix Application Delivery Management zorgt samen met Gateway Insight voor complete end-to-end inzichtelijkheid van alle TCP- en HTTP-gebruikerssessies. Gateway Insight registreert authenticatiefouten, bijvoorbeeld als gevolg van een verlopen wachtwoord, een geblokkeerde account of een probleem met een endpoint. Ook SSO-fouten of fouten bij het opstarten van applicaties worden vastgelegd, wat troubleshooting vereenvoudigt.

Citrix Gateway biedt meervoudige authenticatie oftewel Multi-Factor Authentication (MFA) en maakt het voor u mogelijk om heel nauwkeurig aan te geven wie toegang krijgt tot een applicatie, afhankelijk van zijn of haar functie, locatie, device en meer. LDAP, RADIUS, TACACS, Diameter en SAML 2,0 worden ondersteund.

Citrix-product

Citrix Gateway

  • Biedt krachtige application delivery en een betere gebruikerservaring op elke locatie en op elk device
  • Biedt een complete, kosteneffectieve oplossing voor secure remote access
  • Maakt het gebruik van allemaal aparte oplossingen overbodig, waardoor u tijd en geld bespaart (minder onderhoud!)
  • Consolideert gateways met één toegangspunt en één URL

Volgende stappen