Verhoging van de applicatieperformance voor gebruikers

Betrouwbare connectiviteit voor uw digitale workspace

Mensen in externe kantoren en andere locaties op afstand zijn voor hun productiviteit sterk afhankelijk van de snelle en goede werking van hun digitale workspace. Als uw WAN kreunt onder alle multimediatoepassingen, dan gaat dat ten koste van de gebruikerservaring en uiteindelijk van de hele organisatie. Het probleem zit hem meestal niet in uw applicaties, maar in het WAN. Organisaties hebben oplossingen nodig die hun applicaties sneller maken en het WAN optimaliseren, zodat al hun gebruikers kunnen rekenen op een veilige, betrouwbare performance.

Lees hoe

Een SD-WAN dat HDX-bewust is, biedt een betere ervaring bij het werken met virtuele applicaties en desktops. Citrix SD-WAN werkt met compressietechnologie om de servers die voor de virtuele applicaties en desktops worden gebruikt, minder te belasten.

Citrix SD-WAN zorgt er ook voor dat geen enkele gebruiker de andere gebruikers in de weg zit. Het HDX verkeer van alle gebruikers wordt gelijkmatig verdeeld. De prioriteringsengine reserveert een bepaald percentage van de bandbreedte voor elke verkeersklasse of wachtrij, zodat er altijd bandbreedte beschikbaar is.

Door voor elk HDX subkanaal het beste netwerkpad te kiezen afhankelijk van de omstandigheden in het netwerk, verplaatst Citrix SD-WAN subkanalen met een lagere prioriteit naar minder snelle verbindingen. Zo blijven de snelste verbindingen beschikbaar voor latency-gevoelig verkeer.

Het verkeer van gevirtualiseerde softphones en communicatieapplicaties wordt gedupliceerd over verschillende paden, wat de betrouwbaarheid verder verhoogt. Het resultaat van dit alles is minder latency en een betere audiokwaliteit.

Citrix SD-WAN maakt het mogelijk om naast MPLS ook breedband te gebruiken, alles logisch samengevoegd in één verbinding. Bandbreedte toevoegen gaat hiermee razendsnel en dit betekent extra flexibiliteit voor lagere kosten, vergeleken met een MPLS-upgrade. De volledige bandbreedte is actief. Uw tot dusver werkeloze reserveverbindingen mogen ook aan het werk. De beschikbare bandbreedte gaat onmiddellijk omhoog, zodat u meer gebruikers, apps, video en andere multimedia kunt gebruiken.

Met Citrix SD-WAN wordt uw bestaande bandbreedte efficiënt ingezet en op een slimme manier gereserveerd voor kritische applicaties tijdens piekmomenten. Compressie verbetert de performance van virtuele applicaties door de compressiegeschiedenis te delen met alle verbindingen tussen twee SD-WAN appliances.

Citrix SD-WAN maakt het mogelijk om de kwaliteit van de HDX sessie te monitoren met diverse rapportage- en meetfuncties. Deze tools bieden inzicht in de applicatieperformance voor een betere troubleshooting, beter bandbreedtebeheer en snellere application delivery.

Citrix SD-WAN maakt meer dan 4.000 applicaties inzichtelijk in elk netwerksegment en elke vestiging. Zo weet u precies wat er gebeurt binnen applicatiesuites zoals SharePoint Online binnen Office 365. Citrix SD-WAN combineert gedetailleerde HDX informatie met alle gegevens van applicaties, wat resulteert in één uniform geheel.

Als meteen duidelijk is wat de huidige SD-WAN policy’s doen met de gebruikerservaring, dan helpt dat bij de verdere finetuning. Rapportage omtrent de Quality of Experience (QoE) maakt elke applicatie meteen inzichtelijk op basis van gedetailleerde cijfers over de performance (latency, jitter, packet loss en congestion).

Citrix-producten

Citrix SD-WAN

  • Combineert meerdere WAN-verbindingen tot één veilig logisch pad
  • Biedt WAN-optimalisatie en -versnelling voor de ondersteuning van maar liefst 4 keer zo veel gebruikers van virtuele apps en desktop
  • Verkleint de behoefte aan bandbreedte in het WAN en vereenvoudigt de IT in externe kantoren
  • Monitort en diagnosticeert de app delivery en pakt problemen aan

Citrix ADC

  • Comprimeert data om het aanbieden te verbeteren en applicatieacceleratie mogelijk te maken
  • Cacht bestanden die vaak worden gebruikt, waardoor servers minder worden belast
  • Gebruikt modificatietechnieken om het aanbieden te verbeteren bij gebruik van mobiele netwerken met een beperkte bandbreedte
  • Biedt een betere applicatieperformance en een tot 20 keer zo hoge databaseperformance

Volgende stap