Verlaging van de WAN-kosten

Nu er steeds meer bedrijfskritische webapps worden gebruikt, beginnen de WAN’s van nu te kraken in hun voegen. Vaak wordt dan gekozen voor uitbreiding van het netwerk met MPLS (Multi-Protocol Label Switching), maar dit kan erg duur zijn. Alternatieve oplossingen zoals breedband- en andere internetverbindingen zijn veel beter betaalbaar, maar niet voor alle applicaties even geschikt. WAN-virtualisatietechnologie kan de bandbreedte in het WAN van uw organisatie optimaliseren voor een veel lager bedrag dan de traditionele oplossingen.

Lees hoe

Citrix SD-WAN is een oplossing die uw verschillende netwerken aan elkaar knoopt tot één logisch, gevirtualiseerd WAN – eenvoudig, betrouwbaar, veilig en met een kostenbesparing die kan oplopen tot 80 procent ten opzichte van een traditionele uitbreiding met MPLS.

Citrix SD-WAN appliances houden de status van elke MPLS- en breedbandverbinding onafgebroken in de gaten. Valt er ergens een verbinding weg, of wordt de kwaliteit van de verbinding minder, dan wordt het verkeer in minder dan een seconde omgeleid naar een ander WAN-pad. Dit wordt fail-over genoemd. De appliances detecteren ook meteen wanneer een verbinding weer online is en brengen het verkeer naadloos terug naar dat pad. Tijdens dit hele proces hoeven de gebruikers nooit opnieuw op te starten, opnieuw verbinding te maken of opnieuw in te loggen. Zo verliezen ze geen tijd en gaat de productiviteit omhoog. Citrix SD-WAN maakt de bandbreedte van uw WAN gemakkelijk schaalbaar met veel beter betaalbare verbindingen dan MPLS.

Citrix SD-WAN maakt het mogelijk om voordelige breedband- en mobiele verbindingen te gebruiken met dezelfde betrouwbaarheid als duurdere MPLS-verbindingen. Zo kunt u uw netwerk snel en betaalbaar uitbreiden. De SD-WAN oplossing is zelfs zo flexibel dat u breedband, mobiel en satelliet kunt toevoegen aan een bestaand MPLS-netwerk, of u stelt een hoogwaardig WAN samen met een combinatie van verbindingen.

Citrix SD-WAN kiest op een unieke manier zelf de beste verbindingen en paden om ervoor te zorgen dat alle bandbreedte beschikbaar blijft. De capaciteit die u vroeger had liggen als reserve, kunt u voortaan gebruiken voor uw normale activiteiten. Dit betekent dat u alle bandbreedte gebruikt waarvoor u betaalt, terwijl u tegelijk naadloze fail-over mogelijk maakt.

Citrix SD-WAN kan volledig en heel intuïtief worden beheerd vanuit één beheerplatform. Veranderingen kunnen snel worden doorgevoerd tegen lagere kosten.

Citrix-product

Citrix SD-WAN

  • Verlaging van de WAN-kosten met maar liefst 80 procent t.o.v. MPLS en andere traditionele alternatieven
  • Maakt goedkopere WAN-verbindingen net zo betrouwbaar als MPLS
  • Maakt verbindingen die vroeger als reserve moesten dienen inzetbaar, wat extra bandbreedte oplevert zonder extra kosten
  • Vereenvoudigt het beheer en de monitoring

Volgende stap