Bouw een microservices-architectuur met een DevOps-vriendelijke ADC

De wendbare organisatie heeft een IT-infrastructuur nodig die snel met de markt meeverandert. Grote, zware apps moeten worden omgebouwd tot containergebaseerde apps, code moet sneller worden vrijgegeven en in plaats van één datacenter hebt u nu een volwaardige multicloudomgeving nodig. Hiervoor moet uw DevOps-team natuurlijk wel kunnen beschikken over de juiste tools en oplossingen. Een cloud-native, DevOps-vriendelijke ADC in een Docker-container is de eenvoudigste manier om te beginnen aan een microservices-architectuur.

Lees hoe

NetScaler CPX fungeert als proxy tussen apps en werkt op elke host. Deze oplossing stuurt alle microservices aan biedt volledige L4- tot L7-services, inclusief rate limiting, bescherming tegen DDoS-aanvallen, contentswitching en SSL-offload. Apponwikkelaars die Docker-containers gebruiken kunnen voor hun microservices-architecturen dezelfde vorm van NetScaler-loadbalancing gebruiken als in hun datacenter, wat zorgt voor maximale consistentie in verschillende omgevingen.

Bij gebruik in combinatie met het NetScaler Management and Analytics System (MAS) kan CPX worden geïntegreerd met containergebaseerde orchestration-tools zoals Apache Mesos en Kubernetes, om centrale policy’s en orchestration te implementeren en om diepgaand inzicht te krijgen in de netwerk- en applicatieperformance.

NetScaler CPX kan op een laptop draaien in een Docker-container. Ontwikkelaars programmeren gemakkelijk NetScaler-configuraties programmeren die in alle vertrouwen kunnen worden uitgerold, van ontwikkeling tot productie. Tijdens de ontwikkelfase kunnen apps worden getest met gevalideerde loadbalancingconfiguraties en daarna worden gepusht naar de test- en productieomgeving. Hierdoor verloopt de hele cyclus van ontwikkeling tot productie een stuk sneller.

Een wendbare infrastructuur wordt vaak gebruikt voor workloads die intern of in een multicloudomgeving kunnen draaien. NetScaler CPX is portable over Linux-hosts heen, wat de implementatie in deze soorten omgevingen vereenvoudigt. En NetScaler MAS vereenvoudigt het beheer van meerdere CPX-appliances ongeacht waar deze staan, met beheer van SSL-certificaten en onmiddellijk zicht op de status van de microservices-infrastructuur.

NetScaler CPX gebruikt de servicedetectie van NetScaler MAS om op de hoogte te blijven van wijzigingen in de microservices-architectuur en de CPX-configuraties automatisch op die veranderingen af te stemmen. Gedetecteerd wordt wanneer containergebaseerde apps worden toegevoegd of verwijderd en het verkeer wordt automatisch naar de juiste microservice-resource gestuurd.

Citrix products

NetScaler ADC

  • NetScaler CPX provides a DevOps-friendly, cloud-native ADC in a Docker container
  • Full L4-7 capabilities are available starting from development environment, through testing and deployment, which shortens time to production

NetScaler Management and Analytics System

  • Enables seamless and automated delivery of NetScaler CPX
  • Integrates with container management and service discovery systems
  • Provides insight into application performance and automated troubleshooting

NetScaler CPX Express

  • A free and unlicensed, microservice-aware load balancer in a Docker container.
  • Leverage Docker engine capabilities and NetScaler load balancing and traffic management features for container-based applications.
  • Deploy one or more NetScaler CPX instances as standalone instances on a Docker host.

Bekijk

Overzicht NetScaler CPX

Het beste van NetScaler in een Docker-container.

Lees

Cloud-native loadbalancing met NetScaler

NetScaler CPX biedt resiliency, performance, security en andere traditionele ADC-functies.

Ontdek

Implementatie van NetScaler CPX met Docker en Nuage (47:21)

Ontdek hoe NetScaler CPX een volledig geïntegreerd en programmeerbaar onderdeel kan zijn van uw containergebaseerde, microservices- en SDN-overlaynetwerk-implementaties.