Bouw een microservices-architectuur met een DevOps-vriendelijke ADC

De ADC in een nieuwe vorm: De kloof tussen traditionele (IT) en DevOps application delivery gedicht

De wendbare organisatie heeft een infrastructuur nodig die snel met de markt meeverandert. Voor een digitale organisatie is het noodzakelijk dat de applicaties van vroeger worden omgevormd tot meer servicegeoriënteerde applicaties, dat code sneller resultaat oplevert en dat u van één datacenter evolueert naar een hybride multicloud-omgeving. Maar dan moeten uw ontwikkelaars en DevOps-teams natuurlijk wel kunnen beschikken over de juiste tools.

Citrix NetScaler is uw partner tijdens elke fase van de transformatie. Met NetScaler SDX en MPX hebt u alles in huis om uw application delivery klaar te stomen voor de applicaties van de volgende generatie. Wanneer uw organisatie klaar is voor een microservice-architectuur hebt u een cloud-native, DevOps-vriendelijke containergebaseerde ADC zoals NetScaler CPX nodig, die gemakkelijk kan worden geïmplementeerd op een Docker-host.

Lees hoe

NetScaler CPX of VPX fungeert als proxy tussen apps of als punt voor applicatiebeheer, en biedt daarmee applicatiesecurity samen met app-to-app authenticatie en gemeenschappelijke TLS. Verder zijn er uitgebreide Layer 7-mogelijkheden (HTTP rewrite, URL routing/content switching, layer 7 DDoS en beperking van de snelheid). Implementatie in Kubernetes of OpenShift maakt het mogelijk dat ontwikkelaars zich focussen op wat ze het beste kunnen en dat wij instaan voor de Layer 7-infrastructuur. NetScaler CPX en VPX waken ook over diverse metrics die naar het NetScaler Management and Analytics System (MAS) worden verzonden om analyse en inzicht mogelijk te maken.

Bij gebruik in combinatie met het NetScaler MAS kan NetScaler CPX worden geïntegreerd met containergebaseerde orchestration-tools zoals Apache Mesos en Kubernetes, om centrale policy’s en orchestration te implementeren en om diepgaand inzicht te krijgen in de netwerk- en applicatieperformance. NetScaler biedt ook integratie met PaaS-vendoren zoals OpenShift.

Een wendbare infrastructuur wordt vaak gebruikt voor workloads die in een hybride multicloud-omgeving kunnen draaien. NetScaler CPX is portable over Linux-hosts heen, wat de implementatie in deze soorten omgevingen vereenvoudigt. NetScaler MAS vereenvoudigt het beheer van meerdere CPX-appliances ongeacht waar deze staan, met beheer van SSL-certificaten en onmiddellijk zicht op de status van de microservice-infrastructuur.

De NetScaler ADC heeft een gemeenschappelijke codebase die kan worden gebruikt voor elke vormfactor (hypervisor, container of hardware op maat). Veel opensource-alternatieven hebben geen management-, analytics- en orchestration-platform, en de meeste ADC-vendoren hebben geen containergebaseerde ADC met een eenvoudige architectuur die onafhankelijk van de hardware kan draaien. In tegenstelling tot de concurrentie biedt NetScaler de complete stack, in één image, voor alle securityupdates of fixes.

Citrix-producten

NetScaler ADC

  • NetScaler CPX biedt een DevOps-vriendelijke, cloud-native ADC in een Docker-container
  • Volledige L4-7-functionaliteit is beschikbaar van ontwikkel- tot test- en implementatiefase, wat veel extra snelheid oplevert

NetScaler Management & Analytics System

  • Naadloos, geautomatiseerd aanbieden van NetScaler CPX
  • Integratie met containerbeheer- en servicedetectiesystemen
  • Inzicht in applicatieperformance en geautomatiseerde troubleshooting

NetScaler CPX Express

  • Een gratis (zonder licentie) ‘microservice-bewuste’ load balancer in een Docker container.
  • Gebruik de Docker engine en NetScaler load balancing en trafficmanagement voor containergebaseerde applicaties.
  • Implementeer een of meer NetScaler CPX instances standalone op een Docker host.

Bekijk

Overzicht NetScaler CPX

Het beste van NetScaler in een Docker-container.

Lees

Integratie Citrix NetScaler en Kubernetes

Het is nu mogelijk om NetScaler CPX te gebruiken als Ingress-controller in Kubernetes-clusters voor het load balancen van het noord-zuid-verkeer naar uw Kubernetes-services.

Ontdek

Implementatie van NetScaler CPX met Docker en Nuage (47:21)

Ontdek hoe NetScaler CPX een volledig geïntegreerd en programmeerbaar onderdeel kan zijn van uw containergebaseerde, microservices- en SDN-overlaynetwerk-implementaties.

Volgende stap