Bouw een microservices-architectuur met een DevOps-vriendelijke ADC

De wendbare organisatie heeft een infrastructuur nodig die snel met de markt meeverandert. Voor een digitale organisatie is het noodzakelijk dat de applicaties van vroeger worden omgevormd tot meer servicegeoriënteerde applicaties, dat code sneller resultaat oplevert en dat u van één datacenter evolueert naar een hybride multicloud-omgeving. Maar dan moeten uw ontwikkelaars en DevOps-teams natuurlijk wel kunnen beschikken over de juiste tools.

Citrix ADC is uw partner tijdens elke fase van de transformatie. Met Citrix Networking SDX en MPX hebt u alles in huis om uw application delivery klaar te stomen voor de applicaties van de volgende generatie. Wanneer uw organisatie klaar is voor een microservice-architectuur hebt u een cloud-native, DevOps-vriendelijke containergebaseerde ADC zoals Citrix Networking CPX nodig, die gemakkelijk kan worden geïmplementeerd op een Docker-host.

Lees hoe

Citrix Networking CPX of VPX fungeert als proxy tussen apps of als punt voor applicatiebeheer, en biedt daarmee applicatiesecurity samen met app-to-app authenticatie en gemeenschappelijke TLS. Verder zijn er uitgebreide Layer 7-mogelijkheden (HTTP rewrite, URL routing/content switching, layer 7 DDoS en beperking van de snelheid). Implementatie in Kubernetes of OpenShift maakt het mogelijk dat ontwikkelaars zich focussen op wat ze het beste kunnen en dat wij instaan voor de Layer 7-infrastructuur. Citrix Networking CPX en VPX waken ook over diverse metrics die naar het Citrix Application Delivery Management worden verzonden om analyse en inzicht mogelijk te maken.

Bij gebruik in combinatie met Citrix Application Delivery Management kan Citrix Networking CPX worden geïntegreerd met containergebaseerde orchestration-tools zoals Apache Mesos en Kubernetes, om centrale policy’s en orchestration te implementeren en om diepgaand inzicht te krijgen in de netwerk- en applicatieperformance. Citrix ADC biedt ook integratie met PaaS-vendors zoals OpenShift.

Een wendbare infrastructuur wordt vaak gebruikt voor workloads die in een hybride multicloud-omgeving kunnen draaien. Citrix Networking CPX is portable over Linux-hosts heen, wat de implementatie in deze soorten omgevingen vereenvoudigt. Citrix Application Delivery Management vereenvoudigt het beheer van meerdere CPX appliances ongeacht waar deze staan, met beheer van SSL-certificaten en onmiddellijk zicht op de status van de microservice-infrastructuur.

De Citrix ADC heeft een gemeenschappelijke codebase die kan worden gebruikt voor elke vormfactor (hypervisor, container of hardware op maat). Veel opensource-alternatieven hebben geen management-, analytics- en orchestration-platform, en de meeste ADC-vendoren hebben geen containergebaseerde ADC met een eenvoudige architectuur die onafhankelijk van de hardware kan draaien. In tegenstelling tot de concurrentie biedt Citrix ADC de complete stack, in één image, voor alle securityupdates of fixes.

Citrix-producten

Citrix ADC

  • Citrix Networking CPX biedt een DevOps-vriendelijke, cloud-native ADC in een Docker-container
  • Volledige L4-7-functionaliteit is beschikbaar van ontwikkel- tot test- en implementatiefase, wat veel extra snelheid oplevert

Citrix Application Delivery Management

  • Naadloos, geautomatiseerd aanbieden van Citrix Networking CPX
  • Integratie met containerbeheer- en servicedetectiesystemen
  • Inzicht in applicatieperformance en geautomatiseerde troubleshooting

Citrix Networking CPX Express

  • Een gratis (zonder licentie) ‘microservice-bewuste’ load balancer in een Docker container.
  • Gebruik de Docker engine en Citrix ADC load balancing en trafficmanagement voor containergebaseerde applicaties.
  • Implementeer een of meer Citrix Networking CPX instances standalone op een Docker host.

Bekijk

Overzicht Citrix Networking CPX

Het beste van Citrix ADC in een Docker-container.

Lees

Integratie Citrix ADC en Kubernetes

Het is nu mogelijk om Citrix Networking CPX te gebruiken als Ingress-controller in Kubernetes-clusters voor het load balancen van het noord-zuid-verkeer naar uw Kubernetes-services.

Ontdek

Implementatie van Citrix Networking CPX met Docker en Nuage (47:21)

Ontdek hoe Citrix Networking CPX een volledig geïntegreerd en programmeerbaar onderdeel kan zijn van uw containergebaseerde, microservices- en SDN-overlaynetwerk-implementaties.

Volgende stap