Een rendabeler netwerk voor mobiele operators

Het tijdperk van 5G en het IoT komt eraan. Voor communicatiebedrijven betekent dit dat ze op een snelle manier allerlei krachtige, schaalbare netwerkservices moeten kunnen aanbieden die de klantervaring verbeteren en nieuwe inkomsten genereren. TCP optimalisatie, video-optimalisatie en CGNAT zijn voorbeelden van dergelijke services.

Tegelijk evolueren serviceproviders naar een nieuw soort netwerkarchitectuur onder de noemer Network Function Virtualization (NFV). NFV belooft nieuwe vormen van flexibiliteit, agility en lagere kosten, naarmate het gevirtualiseerde netwerk verder wordt uitgerold.

Virtualisatie en consolidatie in een Gi-LAN

Lees hoe

Mobiele netwerkaanbieders willen klanten vasthouden door de allerbeste ervaring te bieden en nieuwe klanten aantrekken. In veel landen wordt de klantervaring gemeten en gepubliceerd, waardoor er constante druk is om de performance te verbeteren.

Citrix heeft meer dan 10 jaar ervaring met het optimaliseren van het verkeer met het oog op een betere klantervaring. NetScaler is zelfs in staat om versleuteld videoverkeer efficiënt door te geven. De manier waarop NetScaler het TCP verkeer en versleutelde video optimaliseert, zorgt ervoor dat video’s significant sneller worden gestart, dat webpagina’s sneller worden geladen en dat de doorvoersnelheid omhoog gaat. Voor de klant resulteert dit in een sterk verbeterde gebruikerservaring, waardoor het verloop voor de mobiele operator afneemt. Bovendien kunt u compleet nieuwe videodiensten introduceren voor uw klanten in de wetenschap dat het verkeer perfect kan worden beheerd.

Om uw netwerk goed te virtualiseren en in te richten moeten belangrijke netwerkfuncties beschikbaar zijn in commercieel beschikbare hardware (commercial-off-the-shelf (COTS) hardware) om vervolgens naadloos te worden geïntegreerd met uw orchestration software.

Met NetScaler kunt u uw mobiele services nu implementeren op COTS hardware. Eén virtuele instance kan een performance bereiken van 100 Gbps en door middel van clustering bereikt u een performance van meerdere terabit. Carrier-grade High Availability (HA) en een Pay-as-You-Grow licentiemodel maken het plaatje compleet.

Bent u nog niet helemaal toe aan virtueel, dan kunt u nu kiezen voor Citrix NetScaler carrier-grade T1000 fysieke appliances en later naadloos migreren naar een virtuele appliance. Het maakt niet uit of NetScaler services worden geconsolideerd op een aparte appliance of geïmplementeerd als Virtual Network Functions (VNF), ze zijn altijd precies gelijk.

Het NetScaler Management and Analytics System (MAS) staat in voor het beheer, de orchestration en de inzichtelijkheid van uw met NetScaler aangeboden mobiele services. MAS is een krachtige NFV manager met dezelfde interface naar orchestration systemen, ongeacht de manier waarop de NetScaler services worden geïmplementeerd. Zo is uw investering veilig en beschikt u over een naadloos migratietraject naar NFV.

DNS zet de domeinnamen (FQDN) die klanten en applicaties gebruiken om in een IP adres. De druk op het DNS systeem neemt toe, net als het aantal securitygevaren. Als DNS niet werkt, ligt uw hele netwerk plat. Het is dus belangrijk dat deze service goed wordt beschermd.

NetScaler biedt erg complete DNS functionaliteit en kan dienst doen als Authoritative Domain Name Server (ADNS) en zorgen voor load balancing en caching. Qua DNS security ondersteunt NetScaler DNSSEC en bescherming tegen diverse servicespecifieke aanvallen zoals DDoS en DNS poisoning.

Carrier-grade Network Address Translation (CGNAT of CGN) of Large Scale NAT is een kritische netwerkfunctie die het mogelijk maakt om uw IPv4 investeringen te blijven gebruiken en de migratie naar IPv6 soepel te laten verlopen.

NetScaler biedt een full-function CGNAT service die als virtuele netwerkfunctie kan worden geïmplementeerd op COTS hardware of die met andere netwerkservices kan worden geconsolideerd op een carrier-grade appliance.

Het netwerk moet worden vereenvoudigd om de performance te verbeteren, meer flexibiliteit te krijgen en groei mogelijk te maken.

Naast TCP optimalisatie, video-optimalisatie, DNS services en CGNAT biedt NetScaler ook contentfiltering, DDoS preventie, service-chaining en diverse ADC services (Application Delivery Controller). Al deze services worden op een consistente manier beheerd met NetScaler MAS of worden geïmplementeerd op appliances of als VNF.  

NetScaler en NetScaler Management & Analytics System (MAS)
voor mobiele operatoren

  • Complete set services/VNF’s (TCP optimalisatie, CGNAT, video-optimalisatie, traffic steering, DNS caching, load balancing, DDoS preventie)
  • Volledig voorbereid voor NFV en SDN
  • Beste prijs-prestatieverhouding, niet alleen als fysieke appliance maar ook als geheel van virtuele netwerkfuncties
  • Naadloze integratie van fysiek naar hybride naar virtueel
  • Volledig geïntegreerd met orchestration systemen
  • Unieke functionaliteit voor de optimalisatie van Adaptive Bit Rate video, ook versleuteld

Bekijk

Adaptive Bit Rate Optimization

Bekijk hoe Citrix Adaptive Bit Rate Optimization slim omgaat met ABR in een mobiele omgeving.

Lees

Optimalisatie van versleutelde video 

Een betere klantervaring, zelfs wanneer het verkeer wordt versleuteld.

Ontdek

Meer info voor telco’s

Ontdek de Solution Briefs, whitepapers en meer.