Optimaliseer de gebruikerservaring via internet

Organisaties die kiezen voor een hybride cloudstrategie, brengen hun applicaties onder in verschillende cloudomgevingen die via internet met elkaar verbonden zijn en waarbij klanten deze apps online benaderen. De rol van internet voor de application delivery naar de gebruikers toe wordt daarmee steeds belangrijker. Het probleem is echter dat de verbindingskwaliteit sterk kan wisselen als gevolg van frequente schommelingen in de internetstatus, waarvoor geen enkele partij specifiek verantwoordelijk is. Traditionele global server load balancing (GSLB) kijkt niet naar de internetstatus.

Voor uw application delivery is het belangrijk dat u rekening houdt met de beste plaatsing van ‘points of presence’ – dus de locatie van uw content – op basis van de locatie van uw doelgroep. U moet inzicht hebben in internetschommelingen en de applicatiestatus om requests op een intelligente manier, per gebruiker, naar het beste point of presence en de beste server te sturen.

Lees hoe

Citrix Intelligent Traffic Management verzamelt dagelijks gegevens van maar liefst 15 miljard datapunten om in real time te achterhalen wat de internetcondities zijn. Citrix meet de beschikbaarheid, latency en throughput naar alle grote cloudproviders en content delivery networks van honderden miljoenen echte gebruikers/endpoints in 50.000 ISP-netwerken over de hele wereld.

Het verzamelen en analyseren van deze datapunten met machine learning resulteert in een realtime, virtuele kaart van de gebruikerservaring op internet. Geen enkel ander bedrijf is in staat om de dynamische toestand van internet zo diepgaand inzichtelijk te maken. Dit inzicht wordt vervolgens gebruikt om de requests van de gebruikers door te sturen naar de beste bron, elke keer opnieuw.

Citrix ADC maakt datacenters live inzichtelijk door de benutting van de serverprocessoren, de actieve verbindingen en de beschikbaarheid te monitoren. Citrix Intelligent Traffic Management weet altijd precies wat de internetomstandigheden zijn, zoals latency, throughput en bereikbaarheid, vanuit het standpunt van elke afzonderlijke gebruiker. Citrix ADC en Citrix Intelligent Traffic Management selecteren samen, vanuit hun gezamenlijk zicht en analyse van de internet- en applicatieservers, de optimale resources om elke gebruiker de best mogelijke gebruikerservaring te bieden.

Een volledig configureerbare policy engine maakt het mogelijk om uw eigen regels te definiëren voor deze vorm van traffic steering. Door Citrix ADC te combineren met Citrix Intelligent Traffic Management stemt u uw applicaties en content perfect af op de behoeften van uw organisatie, ongeacht waar uw applicaties zich bevinden.

De migratie van applicaties naar de cloud is al moeilijk genoeg zonder te moeten raden naar de beste plek om uw content en applicaties te hosten. Citrix Intelligent Traffic Management gebruikt data die het systeem zelf verzamelt om simulaties mogelijk te maken van de ervaring tussen uw gebruikers en de plek waar uw content zich bevindt.

In de Citrix Intelligent Traffic Management performance visualizer selecteert u een mogelijke cloudregio of voert u het IP-adres van uw datacenters in om meteen de delivery experience te beoordelen voor specifieke gebruikerslocaties. Op basis van echte gegevens kunnen verschillende scenario’s wat betreft application delivery en locatie van content met elkaar worden vergeleken. Zo kunt u beter geïnformeerde beslissingen nemen met betrekking tot waar u applicaties en content wilt onderbrengen, bijvoorbeeld op het moment dat u nieuwe markten betreedt of workloads migreert naar de cloud.

Citrix-product

Citrix ADC

  • De beste gebruikerservaring voor elke applicatie, ongeacht waar deze wordt aangeboden.
  • Softwaregeoriënteerd, uitgebreide functionaliteit en flexibel uit te rollen in diverse formfactors en cloudomgevingen.
  • Uitgebreide, geïntegreerde L3 – L7 applicatie- en API-security.

Citrix Intelligent Traffic Management

  • Verzamelt dagelijks gegevens van 15 miljard datapunten om in real time te achterhalen wat de internetcondities zijn.
  • Vergelijkt verschillende scenario’s wat betreft application delivery en locatie van content.
  • Selecteert de beste bestemming om elke afzonderlijke persoon de beste gebruikerservaring te bieden.

Volgende stap