Meer inzicht in uw virtuele apps, desktops en gebruikers

Uw digitale workspace vereenvoudigt het beheer en het aanbieden van desktops en applicaties, organisatiebreed. Maar u moet wel diep in al het verkeer kunnen kijken om duidelijkheid te krijgen met betrekking tot problemen met de applicatieperformance of gebruikerstoegang. Alleen dan kunt u zorgen voor de allerbeste gebruikerservaring.

NetScaler Management and Analytics Service (MAS) maakt uw Citrix virtuele apps en desktops inzichtelijk door middel van intelligente analytics.

NetScaler MAS: Inzicht met XenApp en XenDesktop

U gebruikt Citrix XenApp en XenDesktop voor uw applicatie- en desktopvirtualisatie. De basis van Citrix virtualisatieoplossingen is Citrix HDX technologie die zo is ontworpen dat ons Independent Computing Architecture protocol (ICA™) op intelligente wijze kan worden aangepast aan de meest uiteenlopende scenario’s qua gebruikers en netwerken. NetScaler MAS maakt de algehele performance van de Citrix HDX technologie op een unieke manier inzichtelijk en het ICA protocol biedt al het inzicht dat u nodig hebt om het aanbieden van uw virtuele apps en desktops verder te optimaliseren.

Lees hoe

HDX Insight in NetScaler MAS maakt het voor de systeembeheerders mogelijk om netwerkgegevens vanuit verschillende hoeken te onderzoeken: desktop, applicatie, groepen gebruikers of afzonderlijke gebruikers. Dit versnelt de root-cause analysis aanzienlijk. Naast de MAS console is er voor XenApp en XenDesktop administrators de mogelijkheid om HDX Insight data rechtstreeks te bekijken binnen Citrix Director. U kunt de jitter en latency op TCP-niveau nakijken en gedetailleerde gegevens opvragen van de ICA session latency per client, ICA RTT en server. Deze informatie kan in realtime worden bekeken, maar het is ook mogelijk om eerdere gegevens te raadplegen, en dit alles op duidelijk te begrijpen dashboards.

Zodra NetScaler MAS in contact staat met uw NetScaler instances, kunt u aan de hand van uw ICA verbindingen maximaal inzicht krijgen in het protocol. NetScaler MAS is de enige oplossing die op een betrouwbare manier in staat is om de ICA/HDX technologie te ontleden, met meer fijnmazige details aangaande de virtuele kanalen.

High-level geaggregeerde gegevens met drill-down tot op sessieniveau is mogelijk vanuit verschillende perspectieven, bijvoorbeeld gebruikers, applicaties, desktops en gateways.

NetScaler MAS biedt de volgende rapporten, historisch en realtime

 • Belangrijkste gebruikers volgens aantal gestarte apps en desktops, bandbreedteverbruik, gegevens over clientdevices, aantallen app launches, actieve sessies, actieve desktops en latency.
 • Belangrijkste desktops (in een specifiek tijdsbestek) over alle XenApp en XenDesktop gebruikers, volgens totaal aantal launches, tot stand gebrachte sessies, uptime en session latency.
 • Belangrijkste apps (in een specifiek tijdsbestek) over alle XenApp en XenDesktop gebruikers, volgens uptime en totaal aantal launches.

Gateway Insight in NetScaler MAS maakt meteen duidelijk tegen welke problemen gebruikers zijn aangelopen bij het inloggen, ongeacht hun toegangsmethode.

Met Gateway Insight ziet u:

 • Een lijst met ingelogde gebruikers, aantal actieve sessies, het aantal verbruikte bytes en de licenties die iedereen in gebruik heeft. 
 • End-Point Analysis (EPA) en problemen bij de authenticatie, Single Sign-On (SSO) en het starten van applicaties, per gebruiker. 
 • Details van de actieve en beëindigde sessies van een gebruiker.  

NetScaler MAS maakt ook inzichtelijk waarom een bepaalde virtuele applicatie niet kon worden gestart. Dit vereenvoudigt de troubleshooting bij problemen met het aanmelden of het starten van applicaties. U ziet hoeveel applicaties er zijn gestart, het aantal actieve sessies en hoeveel bytes en bandbreedte de applicaties in totaal in beslag nemen. U ziet ook details van de gebruikers, sessies, bandbreedte en fouten bij het opstarten van applicaties.

In tegenstelling tot andere oplossingen (met complexe configuraties op verschillende punten en netwerktaps of opdringerige agentsoftware) biedt NetScaler MAS end-to-end inzicht in alle NetScaler ADC’s, NetScaler Gateways en NetScaler SD-WAN instances van de organisatie. Wat hiervoor nodig is, maakt al deel uit van de oplossing. Het hoeft alleen nog maar ingeschakeld te worden en te worden geconfigureerd met NetScaler MAS.

Inzicht in uw VDI verkeer is maar een van de voordelen van NetScaler MAS

NetScaler MAS is beschikbaar als cloudservice en als software die u kunt downloaden.

Ga nu aan de slag met een gratis evaluatieversie

Gerelateerde producten

NetScaler Management & Analytics System

 • Inzicht en analytics over alle applicaties heen, in elke cloudomgeving
 • Automatisering van application delivery services over de public cloud en on-premise heen
 • Hoge beschikbaarheid van applicaties in multicloud-omgevingen

NetScaler ADC

 • App delivery naar alle locaties
 • Automatische en onopvallende omleiding van gebruikers naar een tweede cloud of datacenter bij failover
 • Hoge beschikbaarheid van bedrijfskritische applicaties en services
 • Gebruik van de cloud als een ‘reserve’-datacenter

NetScaler SD-WAN

 • Verlaging van de WAN-kosten met maar liefst 80 procent t.o.v. MPLS en andere traditionele alternatieven
 • Maakt goedkopere WAN-verbindingen net zo betrouwbaar als MPLS
 • Maakt verbindingen die vroeger als reserve moesten dienen inzetbaar, wat extra bandbreedte oplevert zonder extra kosten
 • Vereenvoudigt het beheer en de monitoring

Bekijk

Overzicht NetScaler MAS Application Dashboard

Het NetScaler MAS 12.0 Application Dashboard maakt duidelijk hoe alle door NetScaler beheerde applicaties presteren.

Ontdek

Meer NetScaler MAS resources

Bekijk meer video’s, Solution Briefs enzovoort. 

Volgende stap