Meer inzicht in uw virtuele apps, desktops en gebruikers

Uw digitale workspace vereenvoudigt het beheer en het aanbieden van desktops en applicaties, organisatiebreed. Maar u moet wel diep in al het verkeer kunnen kijken om duidelijkheid te krijgen met betrekking tot problemen met de applicatieperformance of gebruikerstoegang. Alleen dan kunt u zorgen voor de allerbeste gebruikerservaring.

Citrix Application Delivery Management maakt uw Citrix Virtual Apps and Desktops inzichtelijk door middel van intelligente analytics.

U gebruikt Citrix Virtual Apps and Desktops voor uw applicatie- en desktopvirtualisatie. De basis van Citrix virtualisatieoplossingen is Citrix HDX technologie die zo is ontworpen dat ons Independent Computing Architecture protocol (ICA™) op intelligente wijze kan worden aangepast aan de meest uiteenlopende scenario’s qua gebruikers en netwerken. Citrix Application Delivery Management maakt de algehele performance van de Citrix HDX technologie op een unieke manier inzichtelijk en het ICA protocol biedt al het inzicht dat u nodig hebt om het aanbieden van Citrix Virtual Apps and Desktops verder te optimaliseren.

Lees hoe

HDX Insight in Citrix Application Delivery Management maakt het voor de systeembeheerders mogelijk om netwerkgegevens vanuit verschillende hoeken te onderzoeken: desktop, applicatie, groepen gebruikers of afzonderlijke gebruikers. Dit versnelt de root-cause analysis aanzienlijk. Naast de Citrix Application Delivery Management console is er voor Citrix Virtual Apps and Desktops administrators de mogelijkheid om HDX Insight data rechtstreeks te bekijken binnen Citrix Director. U kunt de jitter en latency op TCP-niveau nakijken en gedetailleerde gegevens opvragen van de ICA session latency per client, ICA RTT en server. Deze informatie kan in realtime worden bekeken, maar het is ook mogelijk om eerdere gegevens te raadplegen, en dit alles op duidelijk te begrijpen dashboards.

Zodra Citrix Application Delivery Management in contact staat met uw Citrix ADC instances, kunt u aan de hand van uw ICA verbindingen maximaal inzicht krijgen in het protocol. Citrix Application Delivery Management is de enige oplossing die op een betrouwbare manier in staat is om de ICA/HDX technologie te ontleden, met meer fijnmazige details aangaande de virtuele kanalen.

High-level geaggregeerde gegevens met drill-down tot op sessieniveau is mogelijk vanuit verschillende perspectieven, bijvoorbeeld gebruikers, applicaties, desktops en gateways.

Citrix Application Delivery Management biedt de volgende rapporten, historisch en realtime

 • Belangrijkste gebruikers volgens aantal gestarte apps en desktops, bandbreedteverbruik, gegevens over clientdevices, aantallen app launches, actieve sessies, actieve desktops en latency.
 • Belangrijkste desktops (in een specifiek tijdsbestek) over alle Citrix Virtual Apps and Desktops gebruikers, volgens totaal aantal launches, tot stand gebrachte sessies, uptime en session latency.
 • Belangrijkste apps (in een specifiek tijdsbestek) over alle Citrix Virtual Apps and Desktops gebruikers, volgens uptime en totaal aantal launches.

Gateway Insight in Citrix Application Delivery Management maakt meteen duidelijk tegen welke problemen gebruikers zijn aangelopen bij het inloggen, ongeacht hun toegangsmethode.

Met Gateway Insight ziet u:

 • Een lijst met ingelogde gebruikers, aantal actieve sessies, het aantal verbruikte bytes en de licenties die iedereen in gebruik heeft. 
 • End-Point Analysis (EPA) en problemen bij de authenticatie, Single Sign-On (SSO) en het starten van applicaties, per gebruiker. 
 • Details van de actieve en beëindigde sessies van een gebruiker.  

Citrix Application Delivery Management maakt ook inzichtelijk waarom een bepaalde virtuele applicatie niet kon worden gestart. Dit vereenvoudigt de troubleshooting bij problemen met het aanmelden of het starten van applicaties. U ziet hoeveel applicaties er zijn gestart, het aantal actieve sessies en hoeveel bytes en bandbreedte de applicaties in totaal in beslag nemen. U ziet ook details van de gebruikers, sessies, bandbreedte en fouten bij het opstarten van applicaties.

In tegenstelling tot andere oplossingen (met complexe configuraties op verschillende punten en netwerktaps of opdringerige agentsoftware) biedt Citrix Application Delivery Management end-to-end inzicht in alle Citrix ADC’s, Citrix Gateways en Citrix SD-WAN instances van de organisatie. Wat hiervoor nodig is, maakt al deel uit van de oplossing. Het hoeft alleen nog maar ingeschakeld te worden en te worden geconfigureerd met Citrix Application Delivery Management.

Inzicht in uw VDI verkeer is maar een van de voordelen van Citrix Application Delivery Management

Citrix Application Delivery Management is beschikbaar als cloudservice en als software die u kunt downloaden.

Ga nu aan de slag met een gratis evaluatieversie

Gerelateerde producten

Citrix Application Delivery Management

 • Inzicht en analytics over alle applicaties heen, in elke cloudomgeving
 • Automatisering van application delivery services over de public cloud en on-premise heen
 • Hoge beschikbaarheid van applicaties in multicloud-omgevingen

Citrix ADC

 • App delivery naar alle locaties
 • Automatische en onopvallende omleiding van gebruikers naar een tweede cloud of datacenter bij failover
 • Hoge beschikbaarheid van bedrijfskritische applicaties en services
 • Gebruik van de cloud als een ‘reserve’-datacenter

Citrix SD-WAN

 • Verlaging van de WAN-kosten met maar liefst 80 procent t.o.v. MPLS en andere traditionele alternatieven
 • Maakt goedkopere WAN-verbindingen net zo betrouwbaar als MPLS
 • Maakt verbindingen die vroeger als reserve moesten dienen inzetbaar, wat extra bandbreedte oplevert zonder extra kosten
 • Vereenvoudigt het beheer en de monitoring

Bekijk

Overzicht Citrix Application Delivery Management Dashboard

Het Citrix ADC MAS 12.0 Application Dashboard maakt duidelijk hoe alle door Citrix ADC beheerde applicaties presteren.

Ontdek

Meer info over Citrix Application Delivery Management

Bekijk meer video’s, Solution Briefs enzovoort.