We willen beter duidelijk maken waar Citrix oplossingen voor staan. Meer informatie.

Transformeer uw activiteiten als serviceprovider met oplossingen van Citrix

Om succesvol te blijven moeten serviceproviders nieuwe manieren vinden om grootschalig te werken tegen fors lagere kosten per capaciteitseenheid. Met Citrix-oplossingen die speciaal zijn ontwikkeld voor serviceproviders, kunnen zij hun activiteiten vereenvoudigen, nieuwe kansen aangrijpen, hun kostenstructuur verlagen en zich beter voorbereiden op de virtualisatie van netwerkfuncties (NFV).

NetScaler-oplossingen voor serviceproviders

Citrix NetScaler is dé networkingoplossing voor serviceproviders, zowel in het core-netwerk als in het datacenter, en als motor achter het aanbod voor grote zakelijke klanten. NetScaler is een eenvoudig te installeren krachtig virtueel softwareproduct dat diverse kritische netwerkfuncties mogelijk maakt. Deze kunnen worden geïmplementeerd in fysieke, virtuele of containergebaseerde omgevingen en eenvoudig worden ingericht en geautomatiseerd tijdens de verdere transformatie van uw netwerk.

De nadruk komt steeds meer te liggen op de draadloze klantervaring. Er is steeds meer versleuteld verkeer, in alle regio’s. Zowel HTTPS als QUIC (Quick UDP Internet Connection) wordt steeds vaker gebruikt voor video. Dit maakt het voor mobiele operatoren moeilijker om de klantervaring in hun netwerk te verbeteren met de traditionele tools.

NetScaler TCP-optimalisatie

TCP-optimalisatie door middel van NetScaler kan de downloadsnelheid significant verbeteren. Bovendien is NetScaler in staat om versleuteld Adaptive Bit Rate Video verkeer via TCP of QUIC te identificeren en te optimaliseren. Deze technieken kunnen het bandbreedtebeslag met 50% verminderen en hebben bewezen de gebruikerservaring voor de mobiele klant sterk te verbeteren.

En zo hebben serviceproviders die ervaring weer helemaal zelf in de hand. U houdt het verloop beperkt, introduceert nieuwe diensten en verhoogt daardoor de omzet.

NetScaler heeft een complete CGNAT-service, DNS-services, content filtering en traffic steering. Deze services zijn beschikbaar als software en kunnen als Virtual Network Functions (VNF’s) worden geïmplementeerd in een gevirtualiseerde omgeving of worden geconsolideerd op krachtige carrier-grade T1000-appliances. Al deze features maken het mogelijk om de services in het Gi-LAN te consolideren en virtualiseren. Alles kan naadloos worden beheerd en opgezet met het NetScaler Management and Analytics System (NetScaler MAS).

Netscaler werkt kostenverlagend en transformeert uw netwerk op twee manieren:

  1. U kunt diverse netwerkdiensten die vroeger door aparte appliances werden verzorgd, nu consolideren in één softwareproduct en daarmee het management en de orchestration consistent maken.
  2. De NetScaler Gateway-software is volledig geïntegreerd in NFV- en SDN-omgevingen en kan draaien op COTS-hardware of in elke cloudomgeving. Zelfs Docker-containers zijn mogelijk.

In de NFV-omgeving speelt NetScaler MAS de rol van NFV-manager, met specifieke features voor het management en de orchestration van NetScaler-services.

De datacenters van telecombedrijven moeten aan zware eisen voldoen. Applicaties moeten veilig worden aangeboden aan de gebruikte devices, op elke locatie, voor zowel klanten als medewerkers. Tegelijk wordt het datacenter omgevormd met het oog op orchestration en de hybride cloud. Security is een andere belangrijke factor om rekening mee te houden.

NetScaler ADC wordt niet voor niets gebruikt in duizenden netwerken van grote organisaties. Deze oplossing biedt toonaangevende functionaliteit, zoals geavanceerde L4-7-loadbalancing en GSLB, on-demand schaalbaarheid en geïntegreerde applicatie-intelligentie, waarmee naadloos kan worden ingespeeld op verandering. De performance van NetScaler ADC ligt zelfs vijf keer zo hoog als die van de eerstvolgende concurrent.

Door het toegenomen dataverbruik in het mobiele bedrijfsleven neemt de workload voor het datacenter toe. Citrix maakt het mogelijk om deze toegenomen workload te ondersteunen met minder datacenters en minder netwerkinfrastructuur, dankzij consolidatietechnologie.

NetScaler wordt gebruikt voor de meest uitgebreide cloudomgevingen ter wereld en is bij uitstek geschikt voor serviceproviders die hun cloud-, hosting- en communicatiediensten willen verbeteren voor hun zakelijke klanten.

Bent u serviceprovider, dan kunt u NetScaler gebruiken als basis voor uw ‘as-a-service’-aanbod, bijvoorbeeld met NetScaler SD-WAN, NetScaler Unified Gateway en NetScaler App Firewall. NetScaler kan ook instaan voor het veilig aanbieden van VDI en andere zakelijke applicaties die u ‘as a service’ aanbiedt aan uw klanten.

NetScaler biedt flexibele en dynamische implementatiemogelijkheden die speciaal zijn ontwikkeld voor serviceproviders, met onder meer het krachtigste gevirtualiseerde aanbod in de markt (VPX), een containergebaseerde versie (CPX) en de multi-tenancy NetScaler SDX. NetScaler integreert ook met hybride cloudomgevingen.

NetScaler MAS biedt multi-tenant inzichtelijkheid voor uw klanten, orchestration-integratie en krachtige analytics om troubleshooting mogelijk te maken en de relatie met klanten te versterken. Verder biedt Citrix flexibele en schaalbare licentiemodellen op maat van het businessmodel van serviceproviders.